Bönsalsa

20160119-114840.jpg
Bönsalsa, eller som jag också kallar det: Fiberbomb!

Har varit symptomfri i ett halvt dygn och passar på att låta magen genomgå ett riktigt eldprov efter gårdagens två uppblötta skorpor och morgonens blåbärssoppa.

Blandade ekologiska bönor, lite olja, vitlök, lök, krossade tomater och krossad ananas steks ihop med salt, spiskummin, kanel, ingefära och svartpeppar. Kanske inte den allra mildaste maten men det var det jag var sugen på och jag passar på att äta vegetariskt då min militant köttätande make är iväg och veckohandlar.

Trollungen är lite skeptisk till anrättningen. När han var mindre åt han linsröror och bönor med glädje, men vi har haft en längre period nu när vi inte lagat sådan mat och då har han plötsligt förvandlats till en korvglufsande liten kräsmage. Inte helt enligt min plan.

Jag har förr om åren levt både som vegetarian och vegan men eftersom jag är en kameleont och min man inte tycker att mat är mat om det inte innehåller döda djur har jag de senaste åren ätit kött så att det står mig upp i halsen. Har den senaste veckan kunnat sitta och längta efter linser och soyghurt så nu gör jag slag i saken och lägger lite extra krut på maten igen. Saknar att grönsaker är mer än ett tillbehör och att slippa känna mig däst efter att ha ätit.

Det kommer inte fungera att övergå helt till vegetarisk kost i det här hushållet då det är fler viljor inblandade men min ambition är att minska köttkonsumtionen drastiskt här hemma.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s