Badrumsrenoveringstankar

20160112-104135.jpg Igår lyckades jag av misstag slita ner duschdraperistången när jag försökte hänga en våt (läs: skittung) yllefilt över den. Hoppsan.

Detta väckte tankar hos mig att det kanske är läge att byta ut badkaret vilket maken varit inne på en tid. Det är inget fel på vårt badkar mer än att det är lite litet, viker gör att det ändå tar emot att byta ut det. Vårt badrum är går i aprikos (eller kanske persika – nånstans däromkring) och är tio år gammalt, så ur ren tätskitshållbarhetssynpunkt är det ingen fara på taket än på tio år. Dock har vi tankar om hur funktionen skulle kunna förbättras för att passa vår familjs behov bättre. Maken vill ha ett större badkar eftersom nuvarande är för trångt för att kunna bada tillsammans i och jag vill gärna ha ett handfat som är infällt i någon slags bänk och ett badrumsskåp som går att stänga.

Men det är förstås en kostnadsfråga. Det kanske inte är läge nu under hans föräldraledighet och innan jag drar in några pengar att tala om. Det måste alltid finnas pengar till oväntade akutrenoveringar så det vore oklokt att ta de besparingar vi har till vad som faktiskt kan klassas som en lyxrenovering.

Vi får se helt enkelt. Räkna på det och se vad mer som står på prioriteringslistan och var badkar hamnar. Tills dess kan vi nog avvakta med att sätta upp duschdraperiet, eftersom vi inte duschar i det badrummet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s