Hönornas morgonpromenad

Igår kväll:
Jag: Kommer hönshuset blåsa omkull, ska vi förankra det på nåt sätt?

Maken (efter att ha kollat väderleksprognosen): Nej, det värsta är över nu. Det ska börja mojna strax.

Imorse:
Grannen per sms: Era hönor är utanför huset!

Nog tusan hade hönshuset blåst omkull! Stackars kucklor, plötsligt uppfylldes inte alls jordbruksverkets krav på att golvet får luta max tolv grader. De fick sig en lång och spännande morgon utanför buren för vi såg inte grannens sms utan räddades av att samma granne kom och knackade på vid halv nio. Jag sov fortfarande.

Upp och hoppa, snabbt på med kläder och ut i trädgården med en hink hönsfoder och hopp om att de skulle vara väldigt hungriga. De hade gått kanske 20-30 meter ut på den lilla allmänningen längs med den smala vägen ner till pumphuset. Spatserade coolt omkring i sin lilla flock och mumsade vildängsfrö och jösses så fint det är när de går lösa! Hade jag inte varit så rädd för rovfågel hade de fått gå lösa dagarna i ända, men bor man på landet kommer man inte ifrån att det finns rovdjur.

Ännu en granne kom ut och vi lyckades tillsammans driva in hönsen i sitt hus igen. Slutet gott, allting gott. Eller ja, slut är det väl inte. Klockan nio var hönsen fångade och det var bara morgon så rätt som det är ska vi ut i rusket igen och rädda det som räddas kan av växthus och resten av trädgården.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s