Man skulle kunna bli modfälld för mindre

Det verkar inte bli någon skörd att tala om i år. Vi äter det vi orkar plocka som inte sniglar och maskar hunnit ta ur bärland och -häckar men i grönsakslandet är det skralt. En och annan lök drar vi upp allt efter behov. Två yttepyttesmå tomater och ett ännu mindre kapkrusbär står och väntar på att mogna i växthuset, det är allt för närvarande.

Jag köpte ett busskort för att kunna hälsa på mina syskon i sommar utan att behöva bekymra mig så mycket om kostnaderna. Tyvärr har det inte använts fullt så mycket som tänkt så SL bygger om på samtliga tre linjer vi tre syskon bor på, vilket gör resandet något omständigt. Ersättningsbussar och utökad restid är inte mina favoriter när det redan som det är tar två timmar från dörr till dörr.

Kära syster har snart röjt upp så pass efter säsongens försådder att hon får en trivsam balkong, och hon och jag planerade redan höstbalkongen med lyktor och ljung. Då trillade en lapp in i brevlådan om att balkongen ska vara tömd om två veckor och ska så vara fram till jul, för fasaden ska renoveras. Vi får tänka om och köra ut hela säsongens grönska till mig i år.

Vi köpte fem vaktlar. Två är kvar då Sotis rymde och blev kattmat, Skata stack ut huvudet genom gallret en gång för mycket och blev kattmat och Snövit (aka Snöboll) lade sig ner och tvärdog utan synbar anledning. Vi misstänker att hon blev skrämd och for upp och bröt nacken mot burtaket som vaktlar tenderar göra om de har för högt i tak och taket ifråga är hårt. Vi har förvisso ett hårt tak men det är lågt så det är något förbryllande hur hon ska ha lyckats med det. Sammanfattningsvis går det sådär för våra stackars djur – fyra stycken har dött under sommaren! Planen är att bygga en större bur som är kattsäker (dubbla galler, små rutor i nätet) och skaffa en kläckningsmaskin och en bunt avelsägg. På så via hoppas vi få upp antalet hönor igen med bonusen av att dels få små ulliga, gulliga kycklingar som är hart när större än en humla, och dels lär vi få en del tuppar som vi kan äta upp!

Vidare skulle vi äntligen ta sats och boka studiotid efter att ha tjänat ihop nog med pengar, vi båda har såväl tid som lust och vi har lyckats ragga upp en gitarrist vi trivs med och litar på. Lagom till att vi ska köra ett genomdragsrep så bryter sagda gitarrist armen. Planerna skjuts på framtiden men vi tänkte att vi kan sjunga ihop oss så att vi får en effektivare inspelning när det väl är dags. Det resulterar förhoppningsvis i att vi till nyår har fått ut lika många låtar som vi skulle fått om vi startat med inspelningar och lansering nu, fast mer centrerat under en kortare och senare del av hösten.

Våra ambitioner och planer rasar ihop gång på gång på gång. Vi plockar upp oss själva från marken och så fort vi hunnit borsta av oss och kravlat oss upp i sadeln slängs ännu en näve grus in i maskineriet. Man hade verkligen kunnat bli modfälld för mindre men sålänge vi fortsätter försöka har vi inte misslyckats helt och hållet. Och det är orsak nog att gneta på.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s