Angående republikanerna och rojalisterna

Det diskuteras vilt i sociala medier och i tidningar. Si och så mycket kostade bröllopen, det är skandal! Ska vi skattebetalare verkligen behöva betala?!

Ja. Det ska vi. Till den dag då vi väljer att inte längre leva i en monarki. Vi lever i en demokrati och det står var och en fritt att engagera sig och driva frågan politiskt.

Den dag jag insåg det slutade jag klaga på vad kungahuset kostar, även om jag tycker att det rör sig om löjligt höga summor. Kungafamiljen är statligt “anställda” att göra ett jobb – att representera Sverige, inom och utom landets gränser. Kuttersmycken om man så vill, eller diplomatiska marionetter. En tröst för vissa, en tradition och ett minne av svunna tider som vi gärna vill tro var ädlare än dessa. Vi tronar på minnen om fornstora dar.

Sålänge de gör sitt jobb och vi, folket, inte väljer att avsätta dem hela bunten genom en demokratisk process tänker jag inte klaga. Men som sagt, jobbet ska göras och det innefattar att stå på en balkong och ta emot folkets jubel och gratulationer på sin bemärkelsedag. Bara så att du vet, Madde.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s