Tygblöjans återkomst

Vi har under trollets hela blöjperiod använt oss av tygblöjor. Inte uteslutande, då bekvämlighet gått före när vi varit hemifrån samt om nätterna. Så hemma hos oss gick plastblöjor länge under benämningen nattblöja.

Sedan kom en period då varje blöjbyte var en kamp utan dess like och det blev svårare och svårare att rent fysiskt få på en tygis med inlägg och snibb och allt vad det är, så ungefär när han fyllde två övergav vi tygblöjorna helt sånär som på träningsbyxorna som är som frottéfodrade underbyxor snarare än blöjor.

Men nu har det vänt igen och blöjbytena är lugnare än någonsin, och trollet hjälper rent av till och är med och byter snarare än bara blir bytt på, så tygblöjan är tillbaka. Och fastän det blir fler byten och mer tvätt inser jag att det ger mig nån slags ro i själen som jag inte förväntat mig. Det kanske bara är lite präktighetspoäng som matar det husliga egot men det spelar ärligt talat inte någon större roll. Mår man bra av att göra nånting som ju faktiskt är bra så är det bara att passa på att njuta.

20150602-073859.jpg
Vår fina blöjvagn i tvättstugan, där vi har skötbädd på golvet sedan trollet växte ur skötbordet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s