Morgon- och kvällrutiner

Vi brukar titta på Barnkanalen och morgonshowen såhär på morgonkvisten. Äta frukost i soffan och vakna lite långsamt. Jag gillar egentligen inte konceptet att äta framför en skärm men det blir så ibland ändå. Kanske mer än ibland, men inte alltid.

Våra kvällsrutiner består i att det från kl 19 är skärmförbud (nu är det förstås inte så att vi nödvändigtvis sitter framför tv:n fram till kl 19, förstås…), sedan förlust välling, nattblöja, pyjamas, tand- och hårborstning (med belöning i form av klistermärken) i maklig takt. Sedan hämtar maken och trollet de nappar som behövs för natten (minst tre) och går och lägger sig. Ett par minuter senare kommer jag och då går maken upp. Sedan brukar det ta en stund för trollet att somna, rent av längre och längre… För inte så längesen somnade han vid 20, efter kanske tio minuters nattande. Numera somnar han vid kanske kvart i nio. Det kan ha att göra med att jag slarvar med att han bara ska sova 1,5 h på dagen och det gärna blir uppåt två timmar.

Igår kväll borde vi lagt till ett bad till kvällsrutinen då vi ritat och målat hela dagen men det var så vacker väder så vi gick ut i trädgården och lekte och rensade lite ogräs i jordgubbslandet. Sen var trollet ännu skitigare men luktade gott av sol.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s