Välkommen grönmassa

Vi tinade upp under duntäcket och med lite falukorv i magen pallrade vi oss sent omsider ut i regnrusket som turligt nog slagit om till strålande sol.

Väl ute sådde vi lite huvudsallad i kanten av gurklandet i väntan på att det ska bli dags att plantera ut gurka. Trollet hjälpte till att vattna. Och med att stoppa ner fröpåsen i vattenkannan. Tack vare rådigt ingripande av mig hann inte själva fröna bli blöta.

Jag har köpt några påsar med frön son är monterade på en pappersremsa som man bara lägger ner i jorden, vattnar och täcker tunt. Det är så enkelt att det nästan är att odla på låtsas. Har använt samma metod för att så rädisor i helgen så nu väntar jag för att se om det en bra metod.

Sedan har vi rensat ogräs. Vi har mycket maskrosor och kvickrot. Färre maskrosor än förra året. Förmodligen mer kvickrot. Det är lite synd för just maskrosor är så bra till att få grönmassa att slänga i komposten för att på sikt få mer och bättre jord. Kvickroten måste man ju kasta bort men maskrosen är bara att lägga på komposthögen och snart har man en bra plats att plantera sina pumpor.

Än har jag inga mogna komposter till detta men jag ser fram emot att ha det på sikt, därför är maskrosor välkommen grönmassa. Vi har inte mycket annat att lägga i komposten då både löv och gräs får ligga som gödning direkt där det hamnar, och vi (förutom kvickroten) har mycket begränsat med ogräs i landen tack vare att vi ägnar oss åt täckodling. Jag funderar på att så gröngödsel längst bort i trädgården bara för att få nåt att stoppa i komposten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s