Det finns ännu att ta av.

Betänk detta: vi har skalat av vår lägenhet totalt inför fotografering och visning, kört mängder med flyttkartonger till extern förvaring (ett femtiotal, kanske?) och proppat bägge våra källarförråd alldeles fulla.

Ändå har det funnits prylar att rensa ut den senaste veckan. Har slängt iväg några kassar med sopor och skrapat iväg en hyfsad hög att skänka till välgörenhet.

Idag har jag till exempel engagerat maken i att rensa ut bland köksknivarna. Vi slängde fem, tio stycken som vi aldrig använder för att de faktiskt är rätt dåliga. De har bara legat och tagit plats i knivlådan. Vissa har maken haft i 25 års tid och han kanske använde dem förr men nu ligger de i soporna tillsammans med en sax som bara kan klippa vissa saker (när vi har tre likadana i samma låda som kan klippa allt) och två små knivar som jag blivit heligt förbannad på varenda gång jag använt dem eftersom de skär snett!

Nu har vi behov av att köpa en liten kniv till, en bra en. Jag kan leva med det behovet tills vi hittar rätt kniv.

Andra områden jag städat i helgen är:
Verktygsskåpen, övre och undre.
Skoputssaker.
Presentskåpet.
Fritidsutrustning.
Delar av underklädeslådan.
Övre hyllan i klädkammaren.
Skåpet för plastbyttor.
Kakformar och bakgrejor.
Tekniklådan.

20140112-122624.jpg

Vissa områden kommer med tiden behöva en genomgång till. På andra ställen är jag redan inne på tredje varvet. Jag känner mig lättad och befriad så fort jag hittar nåt jag genuint känner att jag kan göra mig av med, som jag inte behöver eller vill ha och därmed inte längre bör sparas. Jag tvingar mig inte att slänga, om jag tvekar blir det kvar med tanken att jag kan slänga det sen om jag ångrar mig.

Jag har tränat mina rensarmuskler i många år nu och jag börjar faktiskt märka av att det gett resultat, jag börjar bli stark!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s